Werkgroep Groenblauwe Corantijnstraat


In 2017 ontstond vanwege wateroverlast en zwerfvuil het idee om van de Corantijnstraat een groenblauwe allee te maken die de Hoofdweg met het Rembrandtpark verbindt.

De Corantijnstraat is genoemd naar de Corantijn, een meer dan 700 km lange rivier aan die de grens vormt tussen Guyana en Suriname. De rivier heeft watervallen en eilanden, is erg breed en ondiep en het telt vele zandbanken. Vrijwel de hele rivier loopt door een dicht tropisch oerwoud. Op de ramen van Aslan (speelplein) hebben kinderen hun impressie van de rivier geschilderd.

De Corantijnstraat zou een voorbeeldstraat kunnen worden, voor vergroening en verduurzaming. In 2017 werd het idee van een groenblauwe Corantijnstraat opgenomen in het inspiratieboek voor de buurt. Klik hier voor meer achtergrondinformatie over groenblauwe straten.

Om de wensen te inventariseren zijn er in de straat en buurt gesprekken gevoerd. Inmiddels is er een enquête (klik hier) en is er een maatschappelijk ontwerp gemaakt voor en door bewoners (20190107_Verslag Ontwerpbijeenkomst Corantijnstraat_DEF_interactief

In januari 2019 bleek dat de straat opnieuw zal worden ingericht (2019-2021) voor de komende 30-50 jaar. Daarom worden we als bewoners gevraagd mee te denken met de wensen voor de straat, voor nu en de toekomst. Binnenkort zal via het bewonersoverleg meer informatie komen over inspraakgelegenheden. Namens bewoners is Lies Weber (Corantijnstraat) aanspreekpunt voor de gemeente: lies.weber@gmail.com.

Een schets van de wensen die zijn uitgesproken: 

 < Alle werkgroepen