Werkgroep Groenblauwe straten


In 2017 ontstond vanwege wateroverlast en zwerfvuil het idee om van de Corantijnstraat een groenblauwe allee te maken die de Hoofdweg met het Rembrandtpark verbindt. De Corantijnstraat kan worden gezien als een voorbeeldstraat, ter inspiratie van de vergroening van andere straten in de buurt.

De Corantijnstraat is genoemd naar de Corantijn, een meer dan 700 km lange rivier aan die de grens vormt tussen Guyana en Suriname. De rivier heeft watervallen en eilanden, is erg breed, ondiep en het telt vele zandbanken. Vrijwel de hele rivier loopt door een dicht tropisch oerwoud. Op de ramen van Aslan (speelplein) hebben kinderen hun impressie van de rivier geschilderd.

In 2017 is het idee ontstaan voor een groenblauwe allee (Thema Groen presentatie PDF). En dit opgenomen in het inspiratieboek voor de buurt Inspiratieboek WIBIT (zie ook groenblauwe straten). Om de wensen te inventariseren zijn er in de straat en buurt gesprekken gevoerd. Er is ook een doorlopende enquête: klik hier om mee te doen.

Er is in 2018 een maatschappelijk ontwerp gemaakt voor en door bewoners (20190107_Verslag Ontwerpbijeenkomst Corantijnstraat_DEF_interactief In januari 2019 bleek dat de straat opnieuw zal worden ingericht (2019-2021) voor de komende 30-50 jaar. Inmiddels is het ontwerptraject gestart (zie agenda). Voor vragen kun je terecht bij Lies Weber (Corantijnstraat) zij is namens bewoners het aanspreekpunt voor de gemeente: lies.weber@gmail.com.

 

Een schets van de wensen die zijn uitgesproken: 

 < Alle werkgroepen