Werkgroep Groenblauwe straten


In 2017 ontstond het idee om van de Corantijnstraat een groenblauwe allee te maken die het Rembrandtpark met de Hoofdweg verbindt. Het is een creatieve oplossing voor een aantal problemen: o.a. zwerfvuil, wateroverlast, veilig oversteken. En het kan inspireren tot het ‘vergroenen’ van andere straten in de buurt: een voorbeeldstraat.

De Corantijn

De Corantijnstraat is genoemd naar de Corantijn, een meer dan 700 km lange rivier die de grens vormt tussen Guyana en Suriname. De rivier heeft watervallen en eilanden, is erg breed, ondiep en het telt vele zandbanken. Vrijwel de hele rivier loopt door een dicht tropisch oerwoud. Op de ramen van muziekschool Aslan (speelplein) hebben kinderen ooit een impressie van de rivier geschilderd.

Verkenning

In 2017 is het idee van bewoners ontstaan voor een groenblauwe allee (Thema Groen presentatie PDF). Dit is opgenomen in het inspiratieboek voor de buurt Inspiratieboek WIBIT (zie ook groenblauwe straten). En het is verkend met vertegenwoordigers van stadsdeel West, Rainproof en Waternet.

Om de wensen te inventariseren zijn er in de straat en buurt gesprekken gevoerd. Er is ook een doorlopende enquête gehouden. Daarna is er onder leiding van Atelier Groenblauw een maatschappelijk ontwerp gemaakt voor en door bewoners (20190107_Verslag Ontwerpbijeenkomst Corantijnstraat_DEF_interactief.Het is aangeboden aan Jeroen van Berkel, portefeuillehouder in stadsdeel West.

 

Een schets van de wensen die zijn uitgesproken: 

 < Alle werkgroepen