Werkgroep Groenblauwe daken


Groene daken bieden veel voordelen, zoals meer ruimte voor biodiversiteit, het telen van voedsel, regenwateropvang, het duurzaam opwekken van energie, sociale activiteiten en verkoeling van gebouwen.

De werkgroep neemt alle typen daken mee in haar onderzoek: daken van huizen en appartementen, scholen en kinderdagverblijven, bedrijven, garageboxen, schuren en tuinhuisjes. Ook grote bedrijfsgebouwen zoals de Aldi en de Corantijnschool worden hierin betrokken. De werkgroep verzameld zoveel mogelijk informatie, ook op het gebied van subsidiemogelijkheden. Via de realisatie van proefdaken willen we ervaringen delen.

In december/januari is, als proef, een eerste draagkrachtonderzoek uitgevoerd in de Bonairestraat. De bewoners zijn op dit moment bezig offertes aan te vragen om straks daadwerkelijk een groenblauw dak te kunnen realiseren.

Maar je kunt ook klein beginnen, bijvoorbeeld met een groen dak op je schuur of uitbouw. We denken dan bijvoorbeeld aan sedumbeplanting en regentonnen. Als je een buurman of -vrouw hebt die ook mee wilt doen, wordt het helemaal geweldig!
Ben je benieuwd en wil je ontdekken wat jij met je buren kunt doen? Meer informatie via carolinewildeman@gmail.com

Iedereen uit de buurt is welkom!

 

Klik hier voor meer achtergrondinformatie.

 < Alle werkgroepen