Werkgroep Energietransitie


De overgang naar duurzame energie wordt de energietransitie genoemd. Steeds meer mensen willen energieneutraal wonen om daarmee zichzelf, de natuur en hun portemonnee zo min mogelijk te belasten.

Op 29 november 2018 organiseerde WIBIT een  expert-meeting i.s.m. Platform 02025 in de Corantijnschool: voor VvE’s, voor huurders van particulieren en voor huurders van woningbouwverenigingen. Het gaat o.a. om een gezond binnenklimaat door een goed geisoleerde woning, zelf energieopwekken, verwarming, ventilatie, minder gebruik van gas, water en electra, gebruik van gezonde bouwmaterialen. Kijk hier wat er allemaal gebeurt en wat je zelf kunt doen.

Er zijn al veel mensen bezig. Een buurtbewoner is met haar gezin al overgestapt naar gasloos. Een voorbeeld van hoe dit werkt vind je hier. Amsterdam wil koploper worden in de energietransitie En het nodigt ons als bewoners uit mee te denken en te doen, of het nu gaat om plannen voor je eigen huis of straat, of voor een buurtenergiebedrijf met warmteopwekking op grote daken (scholen, oude stadsdeelkantoor of politiebureau) of via geothermie.

De werkgroep Energieneutraal organiseerde een excursie naar het landelijk informatiecentrum Duurzaam Bouwen (ICDUBO). Ook zijn er samen warmtescans gemaakt om te checken waar de warmte van de huizen ontsnapt door slechte isolatie. Kijk op de agenda voor de energieontbijtjes.

Contactpersoon: catherina@tierrafino.com

 < Alle werkgroepen