Wat kan je doen> tips voor nieuwe bewoners

Ben je onlangs in de Westindische of Postjesbuurt komen wonen, dan is deze website misschien interessant voor jou. In de buurt wonen veel duurzame, creatieve en sociale ondernemers. En de buurt maakt deel uit van de Vreedzame Wijk. We werken samen aan een groene, gezonde en klimaat adaptieve buurt,

Materialenpaspoort en het sluiten van stedelijke kringlopen

Steeds meer bewoners zien een woning niet als feitelijk eigendom, maar als tijdelijke huisvesting waarmee verbouwen, verduurzamen een stap voor de toekomst wordt. Een aantal bewoners werkt met een materialenpaspoort (geinspireerd op Thomas Rau). Ook stappen veel VvE’s en woningbouwverenigingen over naar een meerjarenplan, voor en duurzame, natuurvriendelijke aanpak i.s.m. adviseurs.  De website is verbonden aan een interactieve link voor meer informatie over circulariteit en het sluiten van stedelijke kringlopen. Klikken op het logo en je bent weer terug op de ‘homepage’.

Een groene en gezonde buurt

In de buurt wonen veel groenliefhebbers, die willen bijdragen aan biodiversiteitsherstel.  Hieronder vind je een aantal ideeen voor tuin en balkon. 



< alle nieuwsberichten