Lezing> ‘Tuinen, de groene draad van de Amsterdamse stedenbouw’ door Hester Aardse

Nieuwsgierig naar de stedenbouwkundige achtergronden van (binnen)tuinen? Meld je aan voor de presentatie van Hester Aardse.

Op 24 maart geeft Hester Aardse (gebiedsadviseur Monumenten en Archeologie) een presentatie over de stedenbouwkundige rol van binnentuinen als groene en gezonde oases in de stad. In 2017 deed zij onderzoek naar de rol van tuinen in de Amsterdamse stedenbouw: “Van licht, lucht en groen wordt je een ‘beter’ mens” (amsterdamse_binnentuinen_rapport).

In een tweeluik vertellen Hester Aardse (gebiedsadviseur Erfgoed en Monumenten) en Geert Timmermans (stadsecoloog) over de rol en betekenis van (binnen)tuinen in de Amsterdamse stedenbouw en een zich evoluerende stadsnatuur. Het tweeluik vindt plaats naar aanleiding van de herinrichting van de Corantijnstraat (Algemeen Uitbreidingsplan Amsterdam).

> 24 maart 2021, zoom-meeting, van 20.00- 21.00 uur

> meld je aan voor de link bij Dineke Huizenga: dineke.huizenga@gmail.com

> meer informatie over binnentuinen: Collectieve binnentuinen, onderzoek van Andre Rodenburg, presentatie over binnentuinen, door Luc Sour,  werk- en onderzoeksgroep natuur- en watervriendelijke (binnen)tuinen.

De foto is afkomstig uit het Stadsarchief (fotograaf onbekend). De foto hieronder is van de Westindische buurt, gezien vanaf het Rembrandtpark met in de verte het Vondelpark (Paul Deelman/pdfoto).

 

 

 

 < alle nieuwsberichten