Actie> stem op het INSPIRATIESPEL

Vandaag15 november, ontvang je een brief met de stemcode. We nodigen je graag uit om op ons initiatief te stemmen via West Begroot. We willen een INSPIRATIESPEL creëren voor meer groene, gezonde en gezellige (gevel)tuinen voor straatbewoners en kinderen.

Het inspiratiespel zal bestaan uit een kaartspel en begeleidend boekje. Met het kaartspel kan je samen met buren sneller planten kiezen die tesamen een mooi totaalbeeld creeren voor een heel jaar groei en bloei in de straten en tuinen, waarvan ook bijen, vlinders en vogels genieten.

Het kaartspel zal foto’s van planten laten zien die het in (gevel)tuinen goed doen (o.a. zon/schaduw, schrale grond) en bijdragen aan een ecologische ontwikkeling. De selectie van de plantensoorten wordt gebaseerd op eigentijdse en praktische kennis van bewoners, kenners, kunstenaars en wetenschappers. Want de natuur verandert.

Een begeleidend boekje zal meer informatie geven over ecologie, geselecteerde plantensoorten en stadsnatuur (lokale biotopen). Er zullen ook tips voor onderhoud en lijsten van biologische kwekers in te vinden zijn (kleine lokale markt), evenals natuureducatieve informatiebladen, kleurplaten en (kinder)spelen.

Zo kunnen we de straten en buurten groener, gezonder en gezelliger maken.

  • Stemmen kan tot 13 december: West Begroot.
  • Via WEME.com (een soort Facebook zonder reclame) kan je het proces volgen: Inspiratiespel
Alvast bedankt!
Namens bewoners van de Westindische en Postjesbuurt
Dineke 06-29022306
Toelichting op de begroting

Recent onderzoek van evolutionair biologen en ecologen werpt nieuw licht op de ‘restoration’ van wetlands die de stad omringen. Daar wordt iedereen blij van! Maar wat kunnen we doen in de stad, binnen de ring. Hoe kunnen we (nog beter) samenwerken met de natuur? Daar kijken we naar i.s.m. kenners, kunstenaars en wetenschappers. De uitkomsten worden verspreid via het inspiratiespel(boekje) en via netwerken in de stad. Januari-maart: 9075 incl. BTW.

Op basis van het onderzoek worden een aantal plantensoorten gekozen die deel uitmaken van ecologische netwerken. Het kaartspel bestaat uit 40 tot 70 kaarten (afhankelijk van de te maken selectie). Het kaartspel kan ook als kwartetspel gebruikt worden (‘heb jij in de serie bij-vriendelijk…’) of als zoekplaatje (waar vind je deze plant in de straat?). Daarvoor worden kindvriendelijke iconen ontworpen. Het boekje zal ongeveer 50 pagina’s bevatten (minimaal aantal voor gebonden druk). Er zullen 50 inspiratiespelen gedrukt (minimale oplage). In het voorjaar/de zomer wordt proefgedraaid in straten en buurten. Maart-mei: 17.144 incl. BTW.

We hebben een formele begroting ingestuurd met de kopjes ‘overig’ en ‘onvoorzien’. Onder overig vallen materiaalkosten voor onderzoek en overleg, en i.v.m. de maatregelen zijn er nog onduidelijke materiaal- en verzendkosten (o.a. van beide drukkers): 1210 incl. BTW. Het is gangbaar om 10% van de begroting te reserveren voor onvoorziene uitgaven.

 < alle nieuwsberichten