Actie> stem op het INSPIRATIESPEL

We nodigen je graag uit om op ons initiatief te stemmen via West Begroot. We willen een INSPIRATIESPEL creƫren voor meer groene, gezonde en gezellige straten. Vandaag 15 november, ontvang je een brief met de stemcode.

Het inspiratiespel zal bestaan uit een kaartspel en begeleidend boekje. Met het kaartspel kan je samen met buren sneller planten kiezen die tesamen een mooi totaalbeeld creeren voor een heel jaar groei en bloei in de straten en tuinen, waarvan ook bijen, vlinders en vogels genieten.

Het kaartspel zal foto’s van planten laten zien die het in (gevel)tuinen goed doen (o.a. zon/schaduw, schrale grond) en bijdragen aan een ecologische ontwikkeling. De selectie van de plantensoorten wordt gebaseerd op eigentijdse en praktische kennis van bewoners, kenners, kunstenaars en wetenschappers. Want de natuur verandert.

Een begeleidend boekje zal meer informatie geven over ecologie, geselecteerde plantensoorten en stadsnatuur (lokale biotopen). Er zullen ook tips voor onderhoud en lijsten van biologische kwekers in te vinden zijn (kleine lokale markt), evenals natuureducatieve informatiebladen, kleurplaten en (kinder)spelen.

Zo kunnen we de straten en buurten groener, gezonder en gezelliger maken.

Alvast bedankt!
Namens bewoners van de Westindische en Postjesbuurt
Dineke 06-29022306

 < alle nieuwsberichten