PILOT> samen composteren

Afgelopen maand is er een evaluatie geweest over de pilot van buurtbewoners. Het initiatief is door stadsdeel West als uitstekend beoordeeld. En er is veel waardering voor de kwaliteit van de compostbakken van Rowin Snijder (Le Compostier).

Marowijnestraat (Monique):
Wij zijn op dit moment met 10 gezinnen, die hun groenafval in de compostbak storten. Grappig genoeg kom ik nooit iemand tegen als ik ongeveer 1 x per week met een grote emmer naar de bak loop om mijn groenafval te deponeren. Ik ben blij dat het niet in de vuilnisbak terecht komt en dat we in de toekomst onze eigen compost hebben. We hadden én een rat in de bak én de inhoud was te nat. Dit ligt nu te drogen bij Rowin. Hij appt wanneer het klaar is en dan gaan Dorine en ik het, wellicht samen met anderen, ophalen.

Corantijnstraat (Nico):
Wij zijn op dit moment met 9 huishoudens die hun groenafval in de composteerbak storten. De compostbank in de Corantijnstraat is vol. De andere, in de Van Walbeeckstraat, is half vol. Het oogsten zal eind april plaatsvinden, de precieze datum is nog niet bekend. Het kan zijn dat de compost dan nog moet drogen. We doen dit samen met de andere beheerders.

Ik zou graag weten wie van jullie compost nodig heeft en hoeveel? Betreft het een grote achtertuin of slechts een paar plantenbakjes die aan de reling van het balkon hangen? Kunnen jullie het ons, als beheerders, laten weten? Dan kunnen we ons daarop instellen. Met de bedoeling om de eerste compostverdeling zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Buurtcomposteerders gaan voor.
Stuur een mail naar : jassies@xs4all.nl< alle nieuwsberichten