PILOT> samen composteren

Pilot met twee wormencompostbakken officieel van start!

Door Catherina Giskes

Afgelopen woensdag 21 maart was het zover: de toekomstige beheerders van de wormencompostbakken zaten in Buurtkamer Corantijn bij elkaar om gemeenteambtenaren te ontmoeten.

Vanuit de gemeente waren aanwezig: Ragna Hom, Bertus Koppers en Anja Binnenkamp.

Voor alle aanwezigen is dit project een pilot, dus het was spannend of we alle voorwaarden en vragen helder zouden krijgen. Belangrijke punten die besproken werden:

Het is gelukt, alle benodigde handtekeningen zijn gezet!

Er komen twee wormenhotels/composteerbakken in de buurt. Deze worden nu op maat gemaakt door Rowin Snijder van Le Compostier.

Het eerste wormenhotel bestaat uit twee banken die worden geplaatst bij Buurtkamer Corantijn. Het tweede wormenhotel  komt te staan op de hoek van de Hoofdweg/Marowijnestraat. Per bak zijn er minimaal vijf ‘beheerders’.

Zodra de wormenhotels worden geplaatst, zal Rowin Snijder/Le Compostier een workshop geven en antwoorden geven op vragen als: wat mag er wel en wat mag er niet in, hoe lang moet de compost rijpen?

Zodra de datum bekend is, komt dit op de agenda van de website te staan. We hopen dat we in het komende jaar voor gevel- en binnentuinen onze eigen compost kunnen gebruiken.

Meedoen? Meld je aan via catherina@tierrafino.com< alle nieuwsberichten