Een skateboard van plastic doppen

 

Eindelijk is het zover! Met een grote tas vol plastic doppen gaan Max en Aiden naar de fabriek om samen met Jonathan en Federico een skateboard te maken!

PIZZA-OVEN

Jonathan en Federico kennen elkaar al lang. Ze houden van skaten en maken nieuwe skateboards van de plastic doppen die je weggooit. In de kleine fabriek hangen veel skateboards aan de muur. En er staan grote bakken met doppen in allerlei kleuren. We moeten eerst doppen uitzoeken, vertelt Jonathan. Het is warm in de fabriek. Achterin staat een pizza-oven. Daarin worden de plastic doppen gesmolten, tot een skateboard.

200 KILO

Max kiest voor een skateboard waarop je kunt rijden en springen. Dat bepaalt de vorm, vertelt Jonathan. Hij pakt de juiste vorm (een mal). Die wordt drie keer gevuld met plastic doppen. De eerste laag bestaat uit gemalen plastic doppen. Dan wordt hij extra sterk en kan hij wel 200 kilo dragen, vertelt Frederico. Daarna volgt een tussenlaag van plastic doppen.

ONTWERP

De laatste laag is het leukste, dat is het ontwerp dat je blijft zien als-ie af is. Max en Aiden zoeken goede en mooie plastic doppen uit. Doppen met een nummer 2 aan de binnenkant smelten goed. Ze leggen de doppen voorzichtig in de hete plastic mal (zie foto). Dan schuift Frederico de mal voor de laatste keer de oven in. Nog een half uurtje wachten…Het duurt best lang zo’n skateboard maken.

RODE WIELEN

Met grote handschoenen trekt Frederico het skateboard de oven uit. ‘Zo eentje heb ik nog nooit eerder gezien!’, zegt hij enthousiast. Het hete plastic staat te dampen van de hitte. Het skateboard moet eerst nog een beetje afkoelen. Daarna wordt hij door Jonathan uitgesneden. Max zoekt alvast mooie rode wieltjes uit. En dan … klaar!

 < alle nieuwsberichten