Straatambassadeur Ulrike Siems


Allang zocht ik naar een uitlaatklep voor mijn groene ziel. Ik ben een stadskind met een overgroot verlangen naar natuur en rust. Als we in de stad groene en verkeersvrije zones kunnen creëren, wordt onze levenskwaliteit er doorgaans beter van en kunnen we de drukte in de stad ook weer beter aan. Hiervoor wil ik me inzetten, in mijn directe omgeving.

Een jaar geleden begon ik met moestuineren in mijn eigen tuin en ik weet steeds meer over zaadjes, de seizoenen en het  oogsten van tomaten, snijbiet en sla. Hoef ik een keer minder naar de winkel. Het eten komt gelijk zonder verpakking op mijn boord: voelt als puur geluk.

Een jaar geleden ben ik met de WIBIT in aanraking gekomen en wil ik me nu samen met mijn buren  inzetten om anderen te activeren en bewust te  laten worden hoe onze stadse omgeving nog mens- en diervriendelijker kan worden.

Vanuit kleinschalige en overzichtelijke activiteiten een verschil kunnen maken in het duurzamer maken van onze leefwereld. Dit jaar bijvoorbeeld via het organiseren van een groenmarkt, zinvol en bevredigend. Wat we in het klein doen, zal groeien en impact hebben op veel grotere schaal.

Ulrike

Ulrike.siems@hetnet.nl

 < Alle ambassadeurs