Straatambassadeur Dineke Huizenga


Ik ben hier in 2016 net komen wonen, als er wordt aangebeld. ‘Hallo. Wil je containeradoptant worden?’ Ik lach en wijs op de verhuisdozen. ‘Nu even niet, maar die betrokkenheid spreekt me wel aan!’

Als nieuwkomer in de buurt geniet ik van de rustige momenten in het Rembrandtpark. Je bent een stille, zei mijn opa altijd hartelijk. Maar als het  gaat over de natuur gaat mijn hart sneller kloppen. Ik ervaar zoveel schoonheid en verwondering!

Ik raak in gesprek met andere buurtbewoners en hoor over de ideeen en initiatieven in de buurt. Gaandeweg ontstaat op basis daarvan in 2017 een nieuw integraal perspectief en een inspirerende samenwerking, Westindische buurt in transitie. 

Van nature ben ik een pionier en geinspireerd door de schoonheid die ik ervaar. Als je de wereld en mensen in energie ervaart, dan is er enerzijds een rotsvast vertrouwen in mensen en in de natuur en in de natuurlijke wens voor groei en ontwikkeling (co-evolutie, co-creatie). Anderzijds zie je de eindigheid van leven op aarde (2 graden opwarming): een teken aan de wand die vraagt om onze focus en om actie.

Iedere stap, klein of groot, wel of niet met WIBIT, is een bijdrage aan de toekomst voor ons en onze (klein)kinderen, en aan een  groene, gezonde, duurzame en natuurvriendelijke leef- en woonomgeving.

Ik ben straatambassadeur van het Surinameplein geworden en actief in de werkgroep natuur- en klimaatvriendelijke tuinen. Want met onze tuinen kunnen we, samen of ieder voor zich, een gezonde biotoop creeren die ons en anderen voedt. Het begint eenvoudig!

In mijn werkzame leven ben ik kunst- en cultuurhistorica, coach en trainer op het raakvlak tussen vrede, natuur, cultuur en identiteit.< Alle ambassadeurs