Straatambassadeur Adrienne Wurpel


Geen winter duurt eeuwig, geen lente laat zijn beurt voorbij gaan.

Ik woonde nèt in de Postjesbuurt, toen ik via via bericht ontving over WIBIT. Ze zochten vrijwilligers voor dit initiatief dat oog heeft voor de klimaatverandering, dat wil vergroenen, verduurzamen en de omgeving gezonder wil maken.

Hier ging ik van ‘aan’. Bezig zijn met het milieu, het klimaat, met dieren, planten, bomen. Oftewel… natuur in de stad en ook urban farming. Ook al wonen we in een dichtbevolkt stadsdeel vlakbij de A10, we zitten ook vorstelijk ingeklemd tussen twee grote parken met bomen, heesters en bloemen. Een plek waar je de seizoenen heerlijk kunt volgen.

Deze fijne buurt nog beter maken voor onszelf, voor onze kinderen, kleinkinderen en de buurtkinderen. Want dat kan, ook in de stad, en hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Iets meer groen, iets meer planten voor de bijen, hommels en vlinders, iets meer blad in de herfst voor een egeltje hier en daar. Een paar stoeptegels eruit en planten erin.

Daarom ben ik ambassadeur in de Paramaribostraat. Ik wil jou helpen met vergroenen, je geveltuintje inrichten of je balkon aanpakken. Zodat je je eigen verbouwde radijsjes of kruiden kunt eten. Of het regenwater kunt gebruiken om je planten water te geven. Samen genieten van de wisselende seizoenen onder onze neuzen.

Én ik wil graag van je horen wat jouw ideeën, observaties en oplossingen zijn om de stad groener en gezonder te maken.

Adrienne

 < Alle ambassadeurs