Waterinnovatieprijs 2019

Ok, onze regentonnen zijn leuk, maar wie heeft er een idee voor een echte #Waterinnovatieprijs én wilt er kort over (laten) vloggen?
Het gaat over 1 van deze 4 categoriën:
1. Waterveiligheid (dijken, waterkeringen, oplossingen voor hoogwater)
2. Schoon water (kwaliteit, afvalwaterzuivering)
3. Voldoende water (kwantiteit, peilbeheer)
4. Digitale transformatie

De inschrijving van innovaties voor de Waterinnovatieprijs 2019 is geopend. Het indienen van innovatieve ideeën en nieuwe technieken kan tot 7 oktober. De waterschappen staan te springen om uitdagingen zoals langdurige droogte, wateroverlast door hoosbuien en digitale transformatie met nieuwe innovaties aan te pakken.

De Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank reiken de Waterinnovatieprijs uit in de categorieën Waterveiligheid, Schoon water, Voldoende water, en Digitale transformatie.
De publieksprijs in 2018 werd gewonnen door Bierbrouwerij De Koningshoeven en hun #biomakerij

DIGITALE TRANSFORMATIE

‘Digitale transformatie’ is een speciale categorie. Om alle kansen te grijpen die de informatiesamenleving de waterschappen biedt, moeten de waterschappen zich steeds sneller aanpassen aan veranderingen in de digitale wereld. Innovaties die dit proces voor de waterschappen kunnen versnellen en versoepelen, zijn daarom erg welkom.

AANMOEDIGINGSPRIJS

Naast de reguliere categorieën is er dit jaar ook een aanmoedigingsprijs: De Dromenvanger, voor frisse, vernieuwende ideeën die nog niet in ontwikkeling zijn. Alle innovatieve ideeën kunnen tot 7 oktober worden ingediend via waterinnovatieprijs.nl.

BETER, GOEDKOPER EN DUURZAMER

“Door te innoveren kunnen problemen beter en goedkoper worden opgelost”, zegt Hein Pieper, vicevoorzitter van de Unie van Waterschappen over de prijs. “De waterschappen zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om waterbeheer beter, goedkoper en duurzamer te maken. Met de Waterinnovatieprijs hopen we hiervoor veel goede ideeën binnen te krijgen.”

DESKUNDIGE JURY

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen op hun innovatieve en duurzame karakter en haalbaarheid als businesscase. De jury staat onder leiding van Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

PRIJSUITREIKING 12 DECEMBER

De genomineerden worden op het Deltacongres van 14 november in Goes bekendgemaakt. Daarna krijgt het publiek de kans op hun favoriete innovatie te stemmen voor de Publieksprijs. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op het Waterinnovatiefestival op 12 december in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.
https://www.waterinnovatieprijs.nl/wedstrijd/< alle nieuwsberichten