Nieuws & Acties

Koffie in een Blauwe Tuin

VRIJDAG 19 OKTOBER en 20 OKTOBER- overdag

KOFFIE IN EEN WATERVRIENDELIJKE TUIN! (FB-link) – stichting OpgroeneVoet

Heel bijzonder: 8 tuinliefhebbers ontvangen geïnteresseerden in hun tuin om te laten zien wat zij al gedaan hebben op het gebied van watervriendelijker maken van hun tuin. Wil je weten wie wanneer de koffie heeft klaarstaan?
We zouden het heel fijn vinden om te kunnen doorgeven op hoeveel bezoek ongeveer deze tuineigenaren kunnen rekenen.
Ze staan in DIT FORMULIER met plattegrond.

Workshop ‘vette waterspuwer maken’!

WOENSDAG 17 OKTOBER 14:00-16:00 WORKSHOP ‘VETTE WATERSPUWER MAKEN’ @Ontdekstation013
Waterspuwer maken voor de eigen regenpijp met product designer Luuk Wiehink . Voor 20 waterbewuste kinderen van 6 – ca 14 jaar. Uiteraard gaan de waterspuwers mee naar huis.

Meld je kind aan via DIT FORMULIER  en bereken nog gauw even je eigen tuinscore.
Plaats eventueel een enthousiaste reactie onder het Facebook EVENT.

Stichting OpgroeneVoet biedt deze workshop t.w.v. 45,- aan, wel zouden we het waarderen als we de foto’s naderhand mogen gebruiken. Doe je mee?

Open Dag Blauwe Tuinen 19 &20 oktober

Even binnenlopen, een bakje leut en een gezellig gesprek over een watervriendelijke tuin? Bij vreemden? Dat kan!
8 tuineigenaren zijn zo vriendelijk om hun tuin open te stellen en te vertellen wat zij allemaal al gedaan hebben op het gebied van verduurzaming en water.
Wil jij weten waar?
Stuur even een bericht naar blauwetuinen@opgroenevoet.nl en we sturen je de lijst en tijden toe.

 

Bekijk op de kaart →

Kleurplaat inleveren voor een boeiend en bloeiend prijsje!

20 oktober is het Blauwe Tuinendag bij GroenRijk in Tilburg. Voor de kleinsten is er een kleurplatenactie waarmee je leuke prijzen kan winnen. Kleur deze Blauwe Tuin kleurplaat zo mooi mogelijk en lever hem in.

Hier kun je de kleurplaat downloaden. Vergeet hem natuurlijk niet 20 oktober (tussen 10:00-14:00) mee te nemen naar GroenRijk Tilburg.
Naast de kleurplatenwedstrijd zijn er ook nog andere leuke dingen te doen. Zo kan je een draai aan het Rad van ForTUIN geven en je eigen Regenton winnen! Wil je weten wat er nog meer te doen is? Klik hier.

 

Bekijk op de kaart →

20 oktober Blauwe Tuinendag

Kom 20 oktober naar de ‘Blauwe Tuinendag’  in tuincentrum GroenRijk in Tilburg!

Wat is er te doen?
Laat u inspireren door het Blauwe Tuinen Team en krijg persoonlijk tuinadvies. Voor de kleintjes is er een kleurplatenwedstrijd met leuke prijzen. Geef een draai aan het ‘Rad van ForTUIN’ en win een tuinbon of één van de vijf regentonnen t.w.v. 66,90! Ook is er een rondleiding door een aantal voorbeeldtuinen in de stad. Het evenement vindt plaats van 10 tot 14 uur.

GroenRijk en water?
Wat heeft een tuincentrum te maken met water? Sommige mensen kiezen voor een geheel betegelde tuin. In een stad vol tegels kan tijdens hevige regenbuien het water maar lastig weg via het riool en overstromen deze vaak. Minder tegels en meer groen is de beste oplossing. Bovendien is groen goed tegen hittestress (het versteende Tilburg was afgelopen zomer de heetste stad van Europa), en goed voor de biodiversiteit. Tijdens de Week van Ons water (17 tot 24 oktober 2018) worden er allerlei leerzame en verrassende activiteiten georganiseerd door heel Nederland die te maken hebben met water, waaronder deze Blauwe Tuinendag bij GroenRijk Tilburg!

Prijsuitreiking blauwetuinen.nl
Tijdens de Blauwe Tuinendag worden ook de prijzen uitgereikt van de winactie op de website www.blauwetuinen.nl. Iedere 25e deelnemer die zijn tuinscore heeft berekend op deze site, wint namelijk een bon van €25 voor buitenplanten bij GroenRijk Tilburg. Ook winnen? De online actie loopt nog tot en met 13 oktober, en op 20 oktober kunt u ter plekke bij GroenRijk met het ‘Rad van forTUIN’ kans maken op een tuinbon of regenton!

Bekijk op de kaart →

Nieuwe actie “Ik wil ook een TON!”

De herfstactie van “Ik wil ook een ton!” start met 5 tonnen om uit te kiezen! Wat houdt het in?

1. Je kiest en koopt één van de 5 regentonnen die past bij jou en je tuin. Een rustiek voormalig wijnvat, een design versie met plantenbakje of een ‘gewoon’ model. Ga vooral voor zo groot mogelijk.

2. Kies dan een datum. Het Blauwe Tuinen klusteam komt hem gratis afleveren én adviseren over de installatie.
Deze keer kunt u ook een gratis overloopset erbij krijgen. Deze zorgt ervoor dat het water niet terug de pijp en het riool ingaat, maar het overtollige water IN de tuin blijft.

U kunt hier kiezen tussen (meer foto’s in het formulier)
Ik wil een houten ton! met ambachtelijk gemaakt deksel. Extra accessoires zijn smaakgebonden en kunt u ter plekke kiezen.
200 liter = 125,50 of
225 liter = 149,50
Ik wil een kunststof ton!
100 liter = 42,50,
200 liter = 115,-
of 250 liter= 85,-

Deze regentonnenactie van stichting OpGroeneVoet is opgezet voor het 1000 Blauwe Tuinen project.
In samenwerking met Beijens regentonnen.nl – GroenRijk Tilburg en HuisjeBoompjeBeter/Tilburg.
Mede mogelijk gemaakt door de gemeente Tilburg en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Bierviltjes en tegelteksten voor #tegellovers in Tilburg

Tilburg ligt vol tegeltuinen. Om de Tilburgers bewust te maken van de effecten hiervan (wateroverlast en hittestress) zijn een aantal ludieke acties gestart. Zo liggen er in de kroegen in de binnenstad van Tilburg bierviltjes met de leus “Bende gij unne echte tegellover?” Op de achterkant van de viltjes wordt verwezen naar de website www.blauwetuinen.nl, waar elke Tilburger zijn tuinscore kan berekenen, en elke 25e deelnemer wint een plantenbon ter waarde van 25 euro.

Daarnaast zijn overal in Tilburg tegels onder gespoten met teksten zoals “Na regen komt wateroverlast. #tegellover” en “Ik wou dat ik gras was. #tegellover”. We hopen hiermee mensen aan het denken te zetten, en ze bewust te maken van het feit dat tegeltuinen geen goede zaak zijn.

Bekijk op de kaart →

Stop de tegeltuinterreur!

Tilburg: de heetste stad van Europa!
Het is echt gebeurd: afgelopen zomer was Tilburg op een bepaald moment de warmste stad van Europa. Voor een klimaatbestendig en gezond Tilburg moeten we zelf aan de slag, in onze eigen stad, buurt en dus ook in eigen tuin.

Van grauw naar blauw. Met €25,- aan planten voor jou!
Op deze website kan je zien wat je allemaal zelf kan doen en berekenen hoe goed jouw tuin scoort. De belangrijkste tip is natuurlijk minder tegels en meer beplanting. Met de juiste beplanting heb je zelfs minder onderhoud dan met tegels. Op de website staan momenteel al meer dan 150 tuinen met hun score.
Om nog meer mensen in de gemeente Tilburg een stap te laten zetten naar een watervriendelijkere tuin, krijgt elke 25e tuin die zich voor 14 oktober aanmeldt een tuinbon t.w.v. €25,- die te besteden is bij GroenRijk Tilburg.
Score berekenen en deelnemen kan HIER

Bekijk op de kaart →

← Oudere berichten