Blauwe tuinen zijn ‘Toffe Tuinen’

in 2018-2019 en 2020 organiseerde st. op Groene Voet het project 1000 Blauwe Tuinen: 1000 watervriendelijkere tuinen in 3 jaar in het 013 gebied. Dát was het doel en dat hebben we gehaald!

Achterliggende gedachte van het project

Water is belangrijk: zowel voor onze gezondheid als dat van de natuur. Circa 60% van ons lichaam en meer dan 70% van de aarde is ten slotte met water bedekt. We ervaren alleen steeds meer wateroverlast door hoosbuien en overstromende riolen en hebben steeds meer klachten m.b.t. onze gezondheid in warme periodes.

Tilburg is daarbij ook nog eens een extra hete stad doordat zij gemiddeld veel meer betegelde tuinen en minder groen heeft dan andere grote steden.
Toch, 40% is in handen van particulieren, dus we kunnen er zelf ook echt iets aan veranderen. Laten we daarom zoveel mogelijk levend water in de kringloop houden! Levend water is gewoon regenwater, dat zit vol met mineralen en is dus goed voor de natuur!
We willen daarom vermijden dat dat gezonde water in het riool loopt en tegelijk veel minder drinkwater verspillen.

Dus, maak je tuin ook watervriendelijk en gezond. Hoe?

Stap 1. Bereken je tuinscore op jouwscore
Zie wat je al goed doet en vervolgens wat je nog meer zou kunnen doen.

Stap 2. Inspireer anderen:
Zet je score/foto online via de toffe tuinen Tilburg groep, deel je ervaring, vraag advies of daag iemand uit.
Kijk ook op de Toffe Tuinen Facebookpagina

In 2020 hebben we alle tuinen en tuinscores bekeken en prachtige prijzen uitgedeeld aan de 10 Tofste Tuintjes van Tilburg!

Elk jaar organiseren we nu de Toffe Tuinen routes: Kijk voor de planning op Toffe Tuinen Tilburg en voor de totaalagenda van st. Op Groene Voet op opgroenevoet.nl

Stichting OpGroeneVoet
#samengroendoen in #TilburgNatuurlijk
—————-
Blauwe Tuinen was een (burger) initiatief. We waren blij dat de gemeente Tilburg, het Prins Bernard Cultuurfonds en HuisjeBoompjeBeter het mogelijk maakten om dit samen op te zetten!

vorige
volgende