#1000BlauweTuinen

1000 watervriendelijkere tuinen in 3 jaar in het 013 gebied. Dát is het doel!

Omdat Tilburg te heet en water héél belangrijk IS!

Circa 60% van ons lichaam en meer dan 70% van de aarde is met water bedekt. Daarom is de kwaliteit van water ook belangrijk is voor onze gezondheid en dat van de natuur. We ervaren alleen steeds meer wateroverlast door hoosbuien en overstromende riolen en hebben steeds meer klachten m.b.t. onze gezondheid in warme periodes.

Tilburg is daarbij ook nog eens een extra hete stad doordat zij gemiddeld veel meer betegelde tuinen en minder groen heeft dan andere grote steden. Toch, 40% is in handen van particulieren, dus we kunnen er echt iets aan bijdragen! Laten we daarom zoveel mogelijk levend water in de kringloop houden!
Levend water is gewoon regenwater, dat zit vol mineralen en dus goed voor de natuur! > Daarom willen we vermijden dat dat gezonde water in het riool loopt. Daarmee verspillen we gelijk ook veel minder drinkwater.

Dus, maak jouw tuin ook watervriendelijk en gezond en laten we samen werken aan #1000BlauweTuinen in Tilburg. Hoe?

Stap 1. Bereken je tuinscore op BlauweTuinen/jouwscore
Wil je in aanmerking komen voor een prijs, plaats dan ook een foto van jouw watervriendelijke tuin!

Stap 2. Inspireer anderen: Zet je score/foto online via de toffe tuinen Tilburg groep, deel je ervaring, vraag advies of daag iemand uit.
Kijk ook op de Blauwe Tuinen Facebookpagina

Stap 3. Kan je je tuinscore nog verhogen?
Kijk bij alles wat je nog kan doen op de website en ga aan de slag. Alles is meegenomen!

In 2020 hebben we alle tuinen en tuinscores bekeken en prachtige prijzen uitgedeeld aan de 10 Tofste Blauwe Tuintjes van Tilburg!

Samen maken we Tilburg groener, blauwer én gezonder!
Stichting OpGroeneVoet #samengroendoen
—————-
Blauwe Tuinen is een (burger) initiatief vanuit stichting OpGroeneVoet.
We zijn blij dat de gemeente Tilburg en Prins Bernard Cultuurfonds het mogelijk maken om dit samen met HuisjeBoompjeBeter op te zetten!

vorige
volgende