20 oktober Blauwe Tuinendag

Kom 20 oktober naar de ‘Blauwe Tuinendag’  in tuincentrum GroenRijk in Tilburg!

Wat is er te doen?
Laat u inspireren door het Blauwe Tuinen Team en krijg persoonlijk tuinadvies. Voor de kleintjes is er een kleurplatenwedstrijd met leuke prijzen. Geef een draai aan het ‘Rad van ForTUIN’ en win een tuinbon of één van de vijf regentonnen t.w.v. 66,90! Ook is er een rondleiding door een aantal voorbeeldtuinen in de stad. Het evenement vindt plaats van 10 tot 14 uur.

GroenRijk en water?
Wat heeft een tuincentrum te maken met water? Sommige mensen kiezen voor een geheel betegelde tuin. In een stad vol tegels kan tijdens hevige regenbuien het water maar lastig weg via het riool en overstromen deze vaak. Minder tegels en meer groen is de beste oplossing. Bovendien is groen goed tegen hittestress (het versteende Tilburg was afgelopen zomer de heetste stad van Europa), en goed voor de biodiversiteit. Tijdens de Week van Ons water (17 tot 24 oktober 2018) worden er allerlei leerzame en verrassende activiteiten georganiseerd door heel Nederland die te maken hebben met water, waaronder deze Blauwe Tuinendag bij GroenRijk Tilburg!

Prijsuitreiking blauwetuinen.nl
Tijdens de Blauwe Tuinendag worden ook de prijzen uitgereikt van de winactie op de website www.blauwetuinen.nl. Iedere 25e deelnemer die zijn tuinscore heeft berekend op deze site, wint namelijk een bon van €25 voor buitenplanten bij GroenRijk Tilburg. Ook winnen? De online actie loopt nog tot en met 13 oktober, en op 20 oktober kunt u ter plekke bij GroenRijk met het ‘Rad van forTUIN’ kans maken op een tuinbon of regenton!< alle nieuwsberichten