Subsidieregeling ‘Schoolpleinen van de toekomst’

Watergraaf bezoekt basisschool over ‘Schoolpleinen van de toekomst’

10 april 2018 – Vandaag start de subsidieregeling ‘Schoolpleinen van de toekomst’. Alle Brabantse waterschappen doen mee aan deze regeling om schoolpleinen en hun omgeving gezond, klimaatbestendig en natuurlijk avontuurlijk te maken. Watergraaf Peter Glas bezocht namens de Brabantse waterschappen basisschool De Regenboog in Goirle om de aftrap te geven van het middagprogramma van Buitenlesdag en om de school te informeren over de subsidieregeling ‘Schoolpleinen van de toekomst’.

Schoolpleinen van de toekomst zijn gezond, klimaatbestendig en natuurlijk avontuurlijk. Onder dat motto organiseren de Brabantse waterschappen, de provincie, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het interbestuurlijk programma Jong Leren Eten de subsidieregeling om schoolpleinen te ‘vergroenen’.

Minder pesten

Schoolpleinen van de toekomst hebben verschillende voordelen: ze zijn aantrekkelijk en leerzaam, bevorderen de biodiversiteit, leveren een bijdrage aan het klimaat- en watervriendelijk maken van de leefomgeving en het kunnen plekken zijn waar kinderen, ouders en buurtgenoten ook na schooltijd nog graag zijn. Onderzoek wijst uit dat kinderen op schoolpleinen met veel groen minder pestgedrag vertonen.

Subsidieregeling Informatie

Meer informatie leest u op www.brabant.nl/subsidieschoolpleinen
Bent u geïnteresseerd in de regeling en wilt u op de hoogte blijven stuur dan uw gegevens naar schoolpleinen@brabant.nl.



< alle nieuwsberichten